سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب حقوقی

توقیف خودرو لیزینگی برای مهریه

نحوه ی توقیف خودرو برای مهریه به چه صورت است؟

برای توقیف خودرو از طریق دادگاه پس از تقدیم دادخواست مطالبه ی مهریه و تامین خواسته، استعلامی از پلیس راهور درخواست می شود و به موجب آن استعلام خودرو یا خودروهایی که به نام زوج وجود داشته باشد توقیف سندی می شوند. به عبارت بهتر با توقیف سندی خودرو، زوج امکان نقل و انتقال سندی خودرو را نخواهد داشت. چنانچه زوج علیرغم توقیف سندی خودرو از پرداخت مهریه امتناع کند، زوجه می تواند با مراجعه به شعب اجرای احکام دادگاه ها درخواست اجرای حکم مطالبه ی مهریه و توقیف فیزیکی خودرو را بنماید که بدین شیوه خودرو توقیف و به پارکینگ فرستاده می شود. نباید فراموش کرد که در زمان توقیف فیزیکی خودرو، زوجه الزاما باید مکان دقیق خودرو را برای توقیف اعلام کند. روند مشابهی در توقیف خودرو از طریق اجرای ثبت نیز طی می شود که مزیت آن سرعت عمل بیشتر و هزینه کمتر است.

اطلاع از زمان مناسب هر اقدام و شیوه ای که برای هر پرونده در دادگاه یا در اجرای ثبت دقیق تر و کارآمدتر است، کمک موثری برای مطالبه ی مهریه است که با حضور وکیل متخصص و باتجربه محقق می شود.

 

آیا خودروی لیزینگی قابل توقیف برای مهریه است یا خیر؟

خرید لیزینگی بدین معنی است که خریدار خودرو را به صورت اقساطی خریداری می کند و سند خودرو تا زمان پرداخت کامل اقساط در رهن فروشنده ( که معمولا شرکتهای خودروسازی یا نمایندگی های فروش آنها هستند) باقی می ماند.

از آنجا که خودرو به طور کلی قابل توقیف است، باید دید آیا خودرویی که در رهن است مجددا می تواند بابت مهریه توقیف شده و در رهن قرار بگیرد؟ در قوانین ذکر شده است که یک مال معین می تواند در چند رهن قرار بگیرد مشروط به اینکه مجموع این رهن ها از ارزش کل مال بیشتر نباشد. در نتیجه خودروی لیزینگی که در رهن خودروساز قرار دارد به میزان اقساطی که به خودروساز پرداخت شده قابل توقیف برای مهریه می باشد و زوجه می تواند مهریه خود را از این مبلغ دریافت کند.

برای مثال زوج خودرویی را به ارزش 200 میلیون به صورت لیزینگی خریداری کرده و مبلغ 100 میلیون از اقساط آن را نیز پرداخت کرده است. حال زوجه می تواند خودرو را به میزان 100 میلیون پرداخت شده توقیف کند و 100 میلیون باقی مانده همچنان در رهن خودروساز یا فروشنده باقی می ماند.